lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: Autóriasztó választás - Global-Autovéd Kft.

Autóriasztó választás

Bizonyára Ön is hallotta, olvasta már, hogy a legelterjedtebb ugrókódos riasztók jelei 10-20 m-es hatósugáron belül ellophatók, manipulálhatók. „Szakavatott kezekben” ez az ellopott jel alkalmas arra, hogy hatástalanítsák a riasztót, így a tolvaj gond nélkül elviheti a járművet.

A technikai fejlődés nem csak az autógyártók részéről követhető nyomon, hanem az autótolvajok részéről is. Mi sem bizonyítja ezt ékesebben, mint az a hír, hogy a BMW EWS-III-as feltörhetetlennek tartott indításgátló rendszerét is feltörték. A gyári indításgátló rendszerek hatástalanítása a középkategóriás autók többségénél, a hozzáértő tolvajnak mondhatni rutin feladatot jelentenek, míg a luxuskategóriába tartozó új modellek az értékesítés szempontjából előnyösebb kihívást jelentenek számukra. A bárki számára elérhető indításgátló emulátor 22-25 000 Ft-ért beszerezhető.

Néhány átgondolásra ajánlott szaktanács a riasztó megválasztásához, és parkoláshoz:

1. Ne a beszerelésen akarjon spórolni

A 90-es évek óta számos technikai újítás valósult meg, melyek az autó védelmi rendszerék hivatottak szolgálni. Az egyre finomabb, és bonyolultabb technika azonban együtt jár azzal is, hogy eljárt az idő a házilag kivitelezhető védelmi rendszer beépítés felett. A védelmi rendszerek lényegi eleme, hogy a kutató szemek számára láthatatlanok maradjanak. Ehhez azonban profizmus kell a lopásgátlók területén.

2. Kiegészítő védelem nagyobb biztonság

Miért hasznos, ha a gyári védelem mellett egyéb kiegészítő védelmi rendszer is gondoskodik a gépjárműről? Az autó minden adatát tartalmazó All Data CD-k könnyű hozzáférésűek, és nem csak azok számára, akik autótulajdonosok. Az adatok között az autólopásból élők az adott típus pontos védelmi leírását is megtalálják. Az Ön által választott védelmi rendszer biztosan nem szerepel a gyári leírásban, így a tolvaj sem készülhet fel a hatástalanítására.

3. Autóvédelmi kombinációk

Milyen előnye származik abból, ha autója kombinált autóvédelemmel rendelkezik? A védelmi kombinációk fokozzák a jármű eltulajdonítás elleni biztonságát, ugyanis a tolvajnak nem elég egy védelmi eszközt hatástalanítania, sohasem tudhatja, hogy van e még valami, amin megbukik a terve. Ez lehet olyan riasztó, amely telefonos modullal, és motortérzárral rendelkezik, vagy váltózár megfűszerezve egy csak a tulajdonos által ismert trükkös indítással.

4. Parkolási tippek

Belegondolt már abba, hogy a parkolásnak is meg vannak a maga kis fortélyai? Amennyiben a használni kívánt parkolóban van arra lehetőség, hogy olyan helyet válasszon, ahol az autók szellősen helyezkednek el, akkor válassza azt a helyet, ugyanis a takarásban lévő autó sokkal kedvezőbb darab a tolvajnak.

5. Hangos vagy rejtett riasztás

Melyik a hatásosabb riasztó, vajon az, amelyik a környezetet riasztja, vagy az, amelyik a tulajdonost? A sok, túl érzékeny autóriasztónak köszönhetően az emberek jó része már a fejét sem fordítja arra, amerről a riasztó hangja érkezik. De a célzott riasztás, ami a tulajdonost találja meg biztos, hogy nem lesz figyelmen kívül hagyva, amennyiben nincs túl messze a járműtől, mire a tolvaj észbe kapna, már el is kapta.

6. A gépjármű értékének 1-2%-a az, amit mindenképpen érdemes védelmi eszközre költeni

Olyan riasztót válasszunk, aminek van "szervíz" állása, hogy ne kelljen boldog-boldogtalannak elmondani, mi is van kiépítve a mi kis erődítményünkbe. Minden autónak szüksége van néha átvizsgálásra, ellenőrzésre. A titkainkat és amik ránk tartoznak tartsuk meg magunknak.

7. Milyen riasztót érdemes beszerezni?

A választáskor fontos szempont kell hogy legyen az, hogy a riasztó rendelkezzen szerviz állással. Ebben az esetben, amikor az autónkat szervizbe kell vinni ellenőrzésre, javításra, akkor nem kell másik helyet keresni, hanem ott elvégzik ahol a riasztó is beépítésre került. Az autó védelmi rendszer annál hatékonyabb, minél kevesebben tudják azt, hogy a mi autónk milyen védelemmel rendelkezik.

8. Hogyan tároljam

Ugye a bankkártyánk mellé sem tesszük oda a kódunkat? A riasztó vezérlő kártyát se tartsuk egy helyen a kulcsunkkal, még akkor sem, ha eleinte egyiket, vagy másikat elsőre elfelejtjük magunkhoz venni. Találjuk meg az optimális egymástól elkülönített helyet mindkettőnek.

Ide kattintva bővebb információt talál termékeinkről és árainkról.
Hívjon minket, segítünk!
+36 (30) 346-0444